Meteen naar de inhoud

Taxi taxi

Blijspel in twee bedrijven van Ray Cooney, onder regie van Wim Parrez

Taxi taxi
Taxi taxi

Korte inhoud

John De Zwart is beroepshalve een taxichauffeur in het Gentse. Op zich niets bijzonder, ware het niet dat dit beroep hem al meer dan 18 jaar een perfect alibi bezorgt om er een geheim dubbelleven op na te houden.

Hij is immers niet alleen de wettige echtgenoot van Marleen, met wie hij overdag samenwoont te Oostakker en met wie hij een schijnbaar perfect huwelijk heeft waaruit de nieuwsgierige dochter Vicky is geboren. Tegelijk vormt hij tevens de halve trouwboek van Vera. Met haar woont hij ’s nachts samen te Mariakerke en samen proberen zij hun internetgekke zoon Marc als tiener een uitgelezen opvoeding te geven.

John weet zijn beide families als geen ander van elkaar gescheiden te houden. Tot zoon- en dochterlief elkaar via internet chattend leren kennen en ontdekken dat hun teergeliefde vaders krek dezelfde naam dragen en tot hun beider verbazing nog hetzelfde beroep uitoefenen ook. Zeg nu zelf, dit vraagt om een nadere en vooral lijfelijke ontmoeting, toch?

John ziet de spreekwoordelijke bui als een zwarte donderwolk op hem afkomen en spartelt als een gladde paling op het droge om beide familiepotjes toch maar gedekt te houden. Als het kalf ei zo na verdronken is, lijkt de redding plots nabij: Stan Van Geyt, Johns huurder maar bovenal zijn boezemvriend wordt ingeschakeld om voor de (on)nodige afleidingsmanoeuvres te zorgen. Dat Stans gekke vader echter op lavahete kolen zit om met zijn zoon naar het idyllische Blankenberge op vakantie te vertrekken is een niet te verwaarlozen detail …

U begrijpt dat één en ander niet van een leien dakje loopt. Gelukkig maar voor de toeschouwers want dat zorgt voor een dolkomisch avondvullend toneelspektakel …

Kortom: Taxi Taxi!!

Acteurs

Marc De Zwart: Bruno Fransen
Vicky De Zwart: Karen Schollaert
Vera: Ingrid Van Kerckhove
Marleen: Hilde Vercauteren
John De Zwart: Jan De Brauwer
Stan Van Geyt: Piet François
Pa Van Geyt: Martin Temmerman

Speeldata

Zaterdag 6 december 2003 om 20 uur
Zondag 7 december 2003 om 18 uur
Vrijdag 12 december 2003 om 20 uur
Zaterdag 13 december 2003 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Dirk Dullaers
Freddy De Pauw
Peter Osselaer
Garm De Winter

Toneelmeesters
Nele De Moor
Bart De Geyter

Tekststeun
Iris Osselaer
Tine De Geyter

Grime
Linda Vandeputte

Video