Meteen naar de inhoud

Oscar

Een klucht van Claude Magnier,
in een regie van Wim Parrez.

Korte inhoud

Martin Christiaens heeft zijn stoute schoenen aangetrokken en valt op een vroege ochtend binnen bij zijn baas Bertrand Bubbelman, CEO van de zeepfabriek “Bubbelmans Baobab”, om loonsopslag te vragen.

Die loonsverhoging heeft hij absoluut nodig omdat hij dezelfde ochtend nog een huwelijksaanzoek wenst te doen aan zijn verloofde die uit een welstellende familie komt.

Bubbelman is ineens klaarwakker wanneer blijkt dat de verloofde van Martin zijn eigen dochter Colette schijnt te zijn. Maar schijn bedriegt soms… want door een leugentje om bestwil heeft Jacqueline Vanginderachter, de echte verloofde van Martin, zich voorgedaan als de dochter van Bertrand Bubbelman…

Colette, een nogal verwaand wicht, is echter zelf ook op vrijersvoeten en heeft een relatie met Oscar, de chauffeur van Bertrand Bubbelman. Enfin, de ex-chauffeur, want Bubbelman heeft hem kort geleden op staande voet ontslagen. Als reactie en uit liefdesverdriet heeft Oscar zich ondertussen aangemeld bij het Vreemdelingenlegioen waar hij zes jaar vastzit, wat uiteraard een streep door de rekening is voor de huwelijksplannen van Colette.

Gelukkig is er nog Philippe Van Damme, de imposante masseur van Bubbelman, die overtuigd wordt om als “vervanger” van Oscar als huwelijkspartner van Colette te fungeren.

Martin had echter ook nog een andere verrassende boodschap voor Bubbelman: hij heeft ingevolge een kleine rekenfout 850.302 € uit de boeken van de zeepfabriek kunnen houden en heeft daarmee juwelen aangekocht die hij veilig in een valies heeft opgeborgen en als verlovingscadeau wenst te gebruiken.

Wanneer Bubbelman ontdekt dat de verloofde van Martin niet zijn dochter maar Jacqueline is, probeert hij op een listige manier de valies met de juwelen in handen te krijgen. Alleen jammer dat zijn echtgenote, Germaine, hem te pas en te onpas komt storen in zijn plannen.

Het probleem met valiezen is dat die soms heel sterk op elkaar lijken. Dit zorgt voor wat complicaties wanneer Bernadette, de dienstmeid, ontslag neemt en met “haar valies” bij haar verloofde intrekt.

Aangezien Bernadette als dienstmeid moet vervangen worden, daagt een “oude bekende” op als vervangster: Charlotte. En dan lijkt een gecompliceerde toestand plots in een stroomversnelling te komen en in een handomdraai opgelost te worden.

Wil je zelf zien hoe eenvoudig de oplossing van een gecompliceerd probleem kan zijn, kom het dan ontdekken op één van onze voorstellingen!

Acteurs

Bertrand Bubbelman: Piet François
Martin Christiaens: Bruno Fransen
Germaine Bubbelman: Anja De Clercq
Philippe: Peter-Jan Matthijs
Bernadette: Vera Malfroy
Colette: Ingrid Van Kerckhove
Jacqueline: Karen Schollaert
Charlotte: Hilde Vercauteren
Oscar: Jan de Brauwer

Speeldata

Vrijdag 17 november 2023 om 20 uur
Zaterdag 18 november 2023 om 20 uur
Zondag 19 november 2023 om 18 uur
Vrijdag 24 november 2023 om 20 uur
Zaterdag 25 november 2023 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Peter Osselaer
Martin Temmerman
Christophe Meert
Garm De Winter
Daniël Beurms
Anny Van De Steen
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Gino Van Dorpe
Thomas De Pauw

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout