Meteen naar de inhoud

Op droog zaad

Blijspel van Luc Kerkhofs in 3 bedrijven, onder regie van Wim Parrez

Op droog zaad
Op droog zaad

Korte inhoud

Leo, van beroep ontwerper van reclameslogans en gerenomeerd wapenliefhebber, en Connie, al meer dan tien jaar kunstschilder, zijn reeds vijf jaar getrouwd en doen sinds geruime tijd vruchteloze pogingen om een nageslacht te bekomen. Het wil maar niet lukken en dit tot grote ergernis, niet alleen van Connie (bij wie “alles” OK is) doch vooral van haar ouders; Yvonne en de gepensioneerde en “prettig” gestoorde legerkapitein.

Terwijl Leo op zoek gaat naar passende en alles ontsluierende reclameslogans voor de plaatselijke lingeriewinkel worden de huishoudelijke klusjes uitgevoerd door de ietwat wereldvreemde buren: Toebak en Mie. Uiteraard hebben zij ook hun eigen visie op het ingebreke blijven van Leo en trachten zij ook daar enige morele bijstand te geven.

Ten einde raad en om het huwelijk te redden ziet Connie uiteindelijk maar één oplossing: de hulp inroepen van Leo’s beste vriend Firmin die als veearts toch niet onvertrouwd kan zijn met het één en het ander. Of Lisa-Lisa, de vriendin van Firmin, kan akkoord gaan met de uitgedokterde werkwijze is echter een ander paar mouwen.

Acteurs

Leo: Jan De Brauwer
Connie: Ingrid Van Kerckhove
Toebak: Piet François
Mie: Anja De Clercq
Yvonne: Hilde Vercauteren
Kapitein: Rudy De Pauw
Lisa-Lisa: Iris Osselaer
Firmin: Christophe Meert

Speeldata

Zaterdag 6 maart 1999 om 20.00 uur
Zondag 7 maart 1999 om 18.00 uur
Zaterdag 13 maart 1999 om 20.00 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Mireille De Windt
Bart De Geyter
Geert De Kegel
Thomas De Pauw

Toneelmeesters
Nele De Moor
Martin Temmerman

Tekststeun
Nadia Van Der Stuyft
Karlien Bogaert

Grime
Ruth De Backer
Linda Vandeputte