Meteen naar de inhoud

Martha & Mathilda

Komedie van Pol Anrys, onder regie van Wim Parrez

Martha & Mathilda
Martha & Mathilda

Korte inhoud

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd, “oude vrijsters”, zoals men al eens in de volksmond zegt. Wegens een grote schuldenlast, hebben ze de boerderij die ze runnen als oubollig hotelletje, 10 jaar geleden aan notaris Schriel op lijfrente verkocht. Om rond te komen houden ze er echter een niet doordeweekse nevenactiviteit op na die hen toelaat streekproducten, zoals cake, thee en honing van eigen kweek te maken.

De Goudfazant, want zo heet het krakkemikkig hotelletje, staat een druk weekend te wachten. De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen lokt enkele gepatenteerde wielerfanaten die een wedstrijd in de wedstrijd zullen rijden. Edwin Vandenbroucke en Ellen De Wolf, die de kleuren verdedigen van “Terte gij nie, ge hebt gij nie”, nemen het op tegen Marco Vandewiele en Margot De Vos van “Snokke en de keten af” voor het bekomen van een sponsorcontract van de plaatselijke fietsenfabrikant.

Terwijl de wielertoeristen niets aan het toeval overlaten om in de allerbeste conditie aan de start van de Ronde te komen, blijken er ook hotelgasten te zijn die geenszins geïnteresseerd zijn in Vlaanderens mooiste… Zo is er een zekere Victor Vastmans die als privédetective een bijzonder missie heeft en om één of andere reden een boontje heeft voor Margot, het nichtje van Martha en Mathilda. 

Daarnaast trekt de “nevenactiviteit” van de oude zussen blijkbaar ook gasten aan van een ietwat ander allooi, die zich laten aanspreken met namen als Elvis en Priscilla en een zaakje komen regelen.

Door het niet naleven van de kleine lettertjes van het lijfrentecontract dreigt het zich zo lucratief aangekondigd weekend door de komst van notaris Schriel plots catastrofaal te zullen eindigen. Gelukkig is Margot er om haar tantes bij te staan in moeilijke tijden, zodat de commissaris en zijn agente alsnog de juiste persoon in de boeien kunnen slaan. Of toch niet?

Acteurs

Martha: Anja De Clercq
Mathilda: Vera Malfroy
Notaris Schriel: Piet François
Edwin Vandenbroucke: Jan De Brauwer
Ellen De Wolf: Iris Osselaer
Marco Vandewiele: Frederic De Backer
Margot De Vos: Ingrid Van Kerckhove
Victor Vastmans: Bruno Fransen
Elvis: Geert Timmermans
Priscilla: Hilde Vercauteren
Commissaris: Albert De Geyter
Agente: Martine Moerenhout

Speeldata

Vrijdag 18 november 2016 om 20 uur
Zaterdag 19 november 2016 om 20 uur
Zondag 20 november 2016 om 18 uur
Vrijdag 25 november 2016 om 20 uur
Zaterdag 26 november 2016 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Peter Osselaer
Martin Temmerman
Christophe Meert
Garm De Winter
Daniël Beurms
Anny Van De Steen
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Gino Van Dorpe
Thomas De Pauw

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout

Ontwerp
Wim Finck