Meteen naar de inhoud

Klachten

Een klucht van Paul Coppens, in regie van Wim Parrez

Klachten
Klachten

Korte inhoud

We situeren ons in de jaren 1970.

Robert Verhofstadt, chef van het klachtenbureau van grootwarenhuis “Spoele & C°”, heeft goede vooruitzichten. Aangezien inspecteur Verhulst vandaag op inspectie komt en Robert die “niet kan gerieken”, zeker niet nadat die zich volgegoten heeft met wijn, neemt hij een dagje vrijaf. Niet om te genieten van ’t mooie weer, maar om in “The Lord”, hotelletje van bedenkelijk allooi, een spannend avontuur te beleven met zijn nieuwe scharrel Nicole.

Robert laat de leiding van het klachtenbureau dan ook met plezier over aan zijn nieuwe klerk, Karel Troch. Karel, die niet vooraan in de rij stond toen ’t verstand werd uitgedeeld, voelt zich de koning te rijk: wat zal zijn mamaatje blij zijn dat hij vandaag de chef is!
Karel heeft vanavond trouwens een eerste date met Adeline. Adeline, ook al niet te snugger, komt bij Spoele & C° trouwens vandaag even informeren naar de kwaliteit van de typmachines. Die heeft ze nodig om een liefdesbrief te richten aan haar date Karel, die ze echter enkel kent van een oude foto toen die nog in zijn blote billekes op een schapenvelletje lag. Een foto die haar papaatje toch zo lief vond.

Wanneer secretaresse Daisy van Karel verneemt dat Robert, die ook al menig avontuurtjes met haar beleefde, vrijaf nam om naar The Lord te gaan, weet ze hoe laat het is. Zij wil onmiddellijk naar het oord van verderf om Robert eens aan de tand – of wat dan ook – te voelen.

’t Belooft trouwens een drukke en spannende dag te worden op ’t klachtenbureau: Frank, de jaloerse echtgenoot van Daisy, komt immers ook opdagen om “de chef” eens serieus onder handen te pakken omwille van zijn loshandig en losbandig gedrag met zijn Daisy.

Blijkt al vlug dat Karel het niet echt getroffen heeft als stand-in van de chef vandaag: één en ander loopt immers niet zoals gepland doordat mevrouw Korstjes kwam klagen over een niet goed sluitende beha, een object waar Karel niet echt mee vertrouwd is …

Acteurs

Robert Verhofstadt: Piet François
Inspecteur Verhulst: Jan De Brauwer
Nicole: Ingrid Van Kerckhove
Karel Troch: Bruno Fransen
Adeline: Vera Malfroy
Daisy: Anja De Clercq
Frank: Frederic De Backer
Mevrouw Korstjes: Hilde Vercauteren

Speeldata

Vrijdag 23 november 2018 om 20 uur
Zaterdag 24 november 2018 om 20 uur
Zondag 25 november 2018 om 18 uur
Vrijdag 30 november 2018 om 20 uur
Zaterdag 01 december 2018 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Peter Osselaer
Martin Temmerman
Christophe Meert
Garm De Winter
Daniël Beurms
Anny Van De Steen
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Gino Van Dorpe
Thomas De Pauw

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout

Ontwerp
Wim Finck