Meteen naar de inhoud

Ketchup & Sangria

Een kluchtige komedie van Duncan Greenwood & Derek Parkes,
in een regie van Wim Parrez.

Korte inhoud

Juanito is de bezige eigenaar van het aan de Spaanse kust gelegen hotel “Pension Maria” en papt aan met zijn frivool dienstmeisje Rosita.

Franz Puss, prototype van een Duits toerist en tevens begenadigd zwemmer, is één van de gasten en maakt zich al snel zorgen over “luft in die pijpen” (lees: gebrek aan leidingwater) van Pension Maria. Omdat hij de Spaanse taal niet machtig is, doet hij veel moeite om te communiceren in het Vlaams.

Ook de Vlaamse familie Van Achter heeft, zo blijkt naderhand, niet toevallig geboekt in Pension Maria. Alfred Van Achter heeft niet alleen zijn echtgenote Nora en zoon Danny meegebracht op reis, maar zit ook opgescheept met zijn schoonmoeder “Oma” Van Vooren, die veel liever, zoals steeds naar Blankenberge op vakantie was geweest. Alsof dat nog niet genoeg is, is ook de nog bij oma inwonende en niet van straat geraakte schoonzus, Elsie Van Vooren mee. Zij hoopt aan de Spaande kust het nodige lesmateriaal te vinden voor haar leerlingen van de vijfde klas.

Dat de familie Van Achter via de boeking van zoon Danny inderdaad niet toevallig voor Pension Maria heeft gekozen, blijkt al snel wanneer ook weduwe Diane Van De Velde en haar dochter Gloria ten tonele verschijnen. Gloria heeft immers op verzoek van haar moeder zeer recent de relatie met Danny Van Achter moeten verbreken omdat de stijl en de levenswijze van de familie Van Achter, aldus Diane, compleet niet past met die van de familie Van De Velde… Benieuwd of de Spaanse zon de liefdesrelatie tussen Danny en Gloria kan herstellen.

Van liefdesrelaties gesproken: de complimentjes die Franz Puss richt aan het adres van Elsie en Diane schijnen niet op een koude steen te vallen en beide dames “voelen” wel iets in een Duits avontuur. Vraag is alleen of ze de gedienstigheid van Franz niet verkeerd begrepen hebben…

Als u het antwoord op die vraag wenst te zien, dan komt u best eens kijken naar één van onze voorstellingen!

Acteurs

Juanito: Bruno Fransen
Franz Puss: Piet François
Alfred Van Achter: Jan de Brauwer
Danny Van Achtrer: Peter-Jan Matthijs
Nora Van Vooren: Hilde Vercauteren
Oma Van Vooren: Vera Malfroy
Elsie Van Vooren: Iris Osselaer
Diane Van De Velde: Ingrid Van Kerckhove
Gloria Van De Velde: Katy Duytschaever
Rosita: Karen Schollaert
Mystery guest: ?

Speeldata

Vrijdag 18 november 2022 om 20 uur
Zaterdag 19 november 2022 om 20 uur
Zondag 20 november 2022 om 18 uur
Vrijdag 25 november 2022 om 20 uur
Zaterdag 26 november 2022 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Peter Osselaer
Martin Temmerman
Christophe Meert
Garm De Winter
Daniël Beurms
Anny Van De Steen
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Gino Van Dorpe
Thomas De Pauw

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout

Ontwerp
Geert Timmermans