Meteen naar de inhoud

Het vergeten gat van Bosbeke

Blijspel in 5 bedrijven van Luc Kerkhofs, onder regie van Wim Parrez

Het vergeten gat van Bosbeke
Het vergeten gat van Bosbeke

Korte inhoud

Ergens aan het eind van de wereld ligt Bosbeke. Het wordt vooral gekenmerkt doordat er in het geheel niets te beleven valt. Alles of eerder niets gebeurt op het plaatselijke dorpsplein. Nellie, al van kindsbeen af ongehuwd en dat wil ze vooral zo houden, runt er de krantenkiosk, samen met haar zagerige vader Staf, wiens taak erin bestaat er op te letten dat de gazetten geen “beentjes” krijgen.

’t Zomert en Tuur den brouwer heeft de biervoorraad van het dorpscafé, “bij Jackie” nog eens rijkelijk aangevuld. Dat is vooral goed nieuws voor Ronny en Hugo, schilders van beroep die dachten van hun welverdiende congé te kunnen genieten, ware het niet dat hun respectievelijke halve trouwboek, Marina en Nicole hen tegen heug en meug thuis aan het schilderen hebben gezet …

De plaatselijke zitbank, toevallig naast het kapelleken van Sint Antonius gesitueerd, is de favoriete afspraakplaats van Daan en zijn prille liefde Eline. Hun reilen en zeilen wordt graag geobserveerd en becommentarieerd door de terrasgangers van Jackie.

Eén van hen is de koster, die zijn oog (en nog veel meer) heeft laten vallen op Nellie, die echter niet ingaat op zijn ongefatsoeneerde avances.

Enfin, u begrijpt het al: niets spectaculairs. Dus waarom zou u niet in uw luie zetel thuis blijven, eerder dan te komen kijken naar dit gebeuren? Wel, omdat op één van die zomerse dagen plots het “zonlicht” niet meer schijnt en er een ongenode vreemde gast komt opdagen met een wel heel speciale missie … Zenia. Vanaf dan is Bosbeke geen vergeten gat meer en zijn de inwoners niet meer wat ze geweest zijn.

Acteurs

Nellie: Anja De Clercq
Staf: Albert De Geyter
Tuur: Geert Timmermans
Jackie: Hilde Vercauteren
Godfried Tubbeckx: Piet François
Nicole: Leona Raman
Marina: Iris Osselaer
Eline: Louise De Brauwer
Daan: Garm De Winter
Ronny: Bruno Fransen
Hugo: Jan De Brauwer
Zenia: Vera Malfroy

Speeldata

Vrijdag 22 november 2013 om 20 uur
Zaterdag 23 november 2013 om 20 uur
Zondag 24 november 2013 om 18 uur
Vrijdag 29 november 2013 om 20 uur
Zaterdag 30 november 2013 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Nele De Moor
Thomas De Pauw
Peter Osselaer
Daniël Beurms
Christophe Meert
Wim Finck

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout
Tinneke De Geyter