Meteen naar de inhoud

Het is hier fantastisch

Blijspel in twee bedrijven van Michael Pertwee en John Chapman, onder regie van Wim Parrez

Het is hier fantastisch
Het is hier fantastisch

Korte inhoud

Iedereen heeft ooit wel eens op één of andere, vaak onaangename manier, kennis gemaakt met ‘time-sharing’. Deze originele vakantieformule houdt in dat men zich gedurende een welbepaalde periode in het jaar als eigenaar van een villa of appartement mag manifesteren meestal ergens in een graag bezochte, vaak zuiderse, vakantiebestemming.

Zo is bruggepensioneerd marinecommandant Van Overwalle op een zonnige julidag de laatste voorbereidingen aan het doen om de luxevilla aan de Portugese kust in perfecte staat aan te bieden in een ‘time share’-formule aan de eerste ‘eigenaars’. Karel en Eva zijn dan ook in de wolken wanneer zij hun intrek nemen in hun ‘eigenste’ villa.

Dat het om donderwolken gaat blijkt al snel wanneer ook ene Jean-Luc en ene Marie-Thérèse evenzeer als eigenaars komen opdagen en dit dan nog wel voor dezelfde periode. Wij zegden u toch dat time-sharing vaak een ongelukkige reputatie heeft …

Het zal u dan ook niet verbazen dat op het moment dat er zich dan toch een ‘elegante’ oplossing aandient, die plots wordt verknald door het opduiken van Cécile de Pauw, schoonmoeder van … ja, van wie eigenlijk?

Als tot overmaat van ramp ook nog een ongenode vriend, Alain De Hazél (DHL in de volksmond), weliswaar zonder al te veel geluidshinder komt aankloppen wordt de toestand er niet eenvoudiger op. Een ongeluk komt nooit alleen. Wanneer ten slotte Anne-Sophie even poolshoogte komt nemen vallen de maskers af, … of worden ze precies dan opgezet?

Acteurs

Commandant Van Overwalle (Wally): Piet François
Eva De Smet: Hilde Vercauteren
Karel De Smet: Jan De Brauwer
Marie-Thérèse Laperre: Anja De Clercq
Jean-Luc Laperre: Geert Timmermans
Cécile de Pauw: Karen Schollaert
Dokter Alain De Hazelle: Christophe Meert
Anne-Sophie Laperre: Iris Osselaer

Speeldata

Zaterdag 4 december 2004 om 20 uur
Zondag 5 december 2004 om 18 uur
Vrijdag 10 december 2004 om 20 uur
Zaterdag 11 december 2004 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Peter Vanderborght
Dirk Dullaers
Peter Osselaer
Rudy De Pauw
Freddy De Pauw
Bob Demessemaeker
Anja Dewilde

Tekstondersteuning
Iris Osselaer
Tine De Geyter

Grime
Linda Vandeputte
Ruth De Backer