Meteen naar de inhoud

Festival der fantasten

Blijspel in drie bedrijven van Bernd Gombold, onder regie van Wim Parrez

Festival der fantasten
Festival der fantasten

Korte inhoud

Op de ochtend na de jaarlijkse viering van het festival van de fanfare, ontwaken vier heren met ’n zwaar hoofd. Algauw blijkt, dat ze, tengevolge van de alcoholconsumptie, notabene tot half zes in de morgen, ’n totale black-out hebben. Hierdoor weten ze ’n aantal dingen niet te plaatsen.

Als Tuur in z’n timmerwerkplaats enigszins tot zichzelf komt, mist hij z’n gebit, z’n portemonee en ’n schoen, terwijl hij ’n ladder met ’n gebroken sport ontdekt, die er voorheen niet was. Zijn zoon Frank is met ’n kapot vensterluik naar huis gekomen, notabene van het raam van de tweelingzus van z’n verloofde en heeft bovendien ook nog ’n damesslipje in z’n zak.

Johan, de plaatselijke politiefunctionaris, komt opdagen met ’n enorme buil op z’n hoofd en met ’n sport van de ladder, terwijl hij z’n snuiftabaksdoos mist

Hugo, de toekomstige schoonvader van Frank, mist z’n horloge en heeft op de kamer van z’n dochter ’n tabaksdoos en beurs ontdekt, terwijl Eugenie, de huishoudster van de pastoor, helemaal aan ’t andere eind van ’t dorp, in haar slaapkamer een gebit, schoen en horloge heeft gevonden en bovendien staande houdt. dat Johan die nacht ’n dief, die ’t op haar stinkkaasjes had voorzien, tot op haar slaapkamer achterna heeft gezeten.

De oplossing van al die raadsels heeft ’n aaneenschakeling van kostelijke situaties tot gevolg, alsmede aan hun stoelen gekluisterde toeschouwers.

Acteurs

Tuur Planckaert: Jan De Brauwer
Francine: Hilde Vercauteren
Frank: Bruno Fransen
Lies Stoop: Nadia Van Der Stuyft
Johan De Gelder: Piet François
Rita: Karen Schollaert
Eugenie: Ingrid Van Kerckhove
Hugo Stoop: Geert Timmermans

Speeldata

Zaterdag 30 november 2002 om 20 uur
Zondag 1 december 2002 om 18 uur
Vrijdag 6 december 2002 om 20 uur
Zaterdag 7 december 2002 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Dirk Dullaers
Freddy De Pauw
Karen Schollaert
Bruno Fransen
Jan De Brauwer
Wim Parrez
Piet François

Toneelmeester
Nele De Moor
Bart De Geyter

Grime
Linda Vandeputte

Tekststeun
Evelien Bogaert
Nelletje Guillemaere