Meteen naar de inhoud

De familie van mijn vrouw

Klucht in drie bedrijven van Hal Stephens & Harry B. Linton, onder regie van Wim Parrez

De familie van mijn vrouw
De familie van mijn vrouw

Korte inhoud

Jackie Blyaert is gelukkig getrouwd met Stella Bracke, maar heeft het niet zo getroffen met zijn schoonmoeder, Arabella.

Wanneer de bazige en alleswetende Arabella samen met haar niets wetende en onder de sloef liggende echtgenoot, Marcel Bracke een aangekondigd bezoekje brengen, blijkt al snel dat iedereen op de toppen van zijn tenen moet gaan lopen. Er zijn immers nogal wat complicaties ten huize Blyaert …

Zo is er Stijn, de inwonende broer van Stella, die dringend liefst positief nieuws over het script van zijn roman wenst te ontvangen. Dit zou hem en Sandra, waarmee hij in ’t geniep getrouwd is, uit hun financieel penibele situatie kunnen redden. Samen hebben zij immers een kindje dat ‘in den duik’ opgevoed wordt bij een nichtje van Sandra. À propos, Sandra heeft zich, om wat dichter bij haar ventje te zijn, kunnen laten aanwerven als poetsvrouw ten huize Blyaert.

Daarnaast is er ook nog Liesje, de jongere zus van Stella die mee op bezoek gekomen is met haar ouders maar geen gelegenheid onbenut laat om haar toneel-, ja zelfs filmcarrière van grond te laten komen, wat vanzelfsprekend danig op de zenuwen werkt van Arabella. “Met diene Zeekspier altijd!”

Tot overmaat van ramp loopt ook nog een ontspoorde veterinair, “dokter” Knots voortdurend in de weg. Bij gebrek aan werk heeft die zich “gediversifieerd” en verkoopt hij van alles en nog wat aan wie hem ook maar in het gezichtsveld komt. Zo spreekt het voor zich dat hij Liesje de uitgelezen toneellerares aan de hand doet, Dolly De Wit.

Het is hoe dan ook uitkijken wat Lotte Leemans, vertegenwoordigster van de boekenuitgeverij, voor nieuws te brengen heeft voor Stijn.

En hoe het mogelijk is dat de komst van een tweedehands piano tot zoveel herrie en misverstanden kan leiden, is moeilijk uit te leggen.

In elk geval zijn de moeilijkheden dermate groot dat de tussenkomst van de inspecteur van de politie, Nietschze, onvermijdelijk is.

Acteurs

Jackie Blyaert: Jan De Brauwer
Stella Bracke: Anja de Clercq
Stijn Bracke: Frederic De Backer
Sandra Stoffels: Ingrid Van Kerckhove
Arabella Bracke: Vera Malfroy
Marcel Bracke: Piet François
Lies Bracke: Katy Duytschaever
Dolly Dewit: Hilde Vercauteren
Dokteur Knots: Bruno Fransen
Lotte Leemans: Leona Raman
Inspecteur Nietschze: Albert De Geyter

Speeldata

Vrijdag 17 november 2017 om 20 uur
Zaterdag 18 november 2017 om 20 uur
Zondag 19 november 2017 om 18 uur
Vrijdag 24 november 2017 om 20 uur
Zaterdag 25 november 2017 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Peter Osselaer
Martin Temmerman
Christophe Meert
Garm De Winter
Daniël Beurms
Anny Van De Steen
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Gino Van Dorpe
Thomas De Pauw

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout

Ontwerp
Wim Finck