Meteen naar de inhoud

De bokskampioen

Een klucht van de auteurs O. Schwartz & C. Mathern,
in regie van Wim Parrez

Korte inhoud

We situeren ons in de jaren 1970.

Frederik Diepenbeek is een gewaardeerd directeur van een confituurfabriek. Samen met zijn boezemvriend Specht heeft hij een lumineus plan bedacht dat zijn ganse omgeving, inclusief zijn rondborstige echtgenote Arlette, doet geloven dat hij door het eten van gezonde voeding en het drinken van veel onsmakelijke levertraan tot een onoverwinnelijke bokskampioen is gekroond. Dat hij in werkelijkheid tijdens zijn “verre boksmatchen” in ’t geniep biefstukken met champignonsaus schranst en de levertraan met glans weet om te toveren tot jenever, is een deugddoend tijdverdrijf. Laat de ietwat gekke dienstmeid Rosa maar aanrukken met de sloten “levertraan”…

Het gegeven dat Fredrik Diepenbeek een naamgenoot heeft die wel degelijk de echte bokskampioen is, helpt het sprookje overeind te houden.

De sportieve “successen” van de confituurdirecteur met bijhorende persaandacht steken dermate de ogen uit van Leontine, de beste vriendin van Arlette, dat zij haar volgzame echtgenoot Tobias verplicht om een identieke levensstijl over te nemen, te beginnen met het voldoende kauwen van het weinige en vetarme voedsel dat hij achter de kiezen krijgt. Tobias’ redding lijkt nabij wanneer Frederik en Specht hem mee in het virtueel sportleven betrekken.

Ondertussen heeft Fritz, de zoon van Frederik kennis gemaakt met de enorm energieke en al even exuberante Italiaanse danseres Coletta aan wie hij gemakshalve wijsmaakt dat hij de bokskampioen in huis is en met wie hij op uitstap wil naar Parijs, al ontbreekt het nodige budget daartoe.

Per toeval heeft Frederiks dochter, Lotte op de trein kennis gemaakt met de “echte” bokskampioen, op wie zij tot over haar oren verliefd is geworden.

Wanneer de volgende bokskamp georganiseerd wordt in het plaatselijk dorp en Arlette en familie haar echtgenoot wel eens in levende lijve uppercuts en andere mokerslagen wenst te zien uitdelen, dreigt aan het verzonnen boksverhaal een abrupt einde te komen.

Dit is echter maar het begin van de miserie: pas echt spannend wordt het wanneer de echte bokskampioen Frederik Diepenbeek ontdekt dat zijn naam en faam misbruikt worden door een pietluttige confituurdirecteur die hij eens goed op zijn plaats zal zetten.

Of het sprookje van confituurbaas Frederik een happy end krijgt, kan je best met eigen ogen komen bekijken in de Sint-Martinuszaal op één van onze voorstellingen.

Acteurs

Frederik Diepenbeek: Bruno Fransen
Specht: Piet François
Arlette: Anja De Clercq
Rosa: Vera Malfroy
De bokskampioen: Gert Jacobs
Leontine: Hilde Vercauteren
Tobias: Jan De Brauwer
Fritz : Peter-Jan Matthijs
Coletta: Ingrid Van Kerckhove
Lotte: Iris Osselaer

Speeldata

Vrijdag 19 november 2021 om 20 uur
Zaterdag 20 november 2021 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Peter Osselaer
Martin Temmerman
Christophe Meert
Garm De Winter
Daniël Beurms
Anny Van De Steen
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Gino Van Dorpe
Thomas De Pauw

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout

Ontwerp
Wim Finck