Meteen naar de inhoud

Boter bij de vis

Blijspel in 2 bedrijven van Michael Cooney, onder regie van Wim Parrez

Boter bij de vis
Boter bij de vis

Korte inhoud

Eric De Swaef is sinds twee jaar zijn werk kwijt bij Electrabel, maar weet dit al even lang aan Linda, zijn echtgenote, op even wonderbaarlijke als inventieve wijze verborgen te houden. Dank zij het opstrijken van allerlei voor de hand en minder voor de hand liggende sociale bijdragen weet hij “zaad in het bakje te brengen” waardoor Linda vanzelfsprekend geen argwaan heeft.

Eric heeft hierbij wel de logistieke steun nodig van nonkel George en van een aantal fictieve en minder fictieve figuren uit zijn directe omgeving die niet noodzakelijk op de hoogte zijn van het sociaal complot waarin zij betrokken werden.

Eén van die figuren is Herman Van Boven, huurder van het appartement van de De Swaefs. Herman heeft net nu wat last van de gezondheid. Dit op amper drie dagen voor zijn huwelijk met Brenda Van Beneden, die hij een luttele drie maanden daarvoor heeft leren kennen.

De onverwachte komst van Mr. Engels, een inspecteur van de Dienst Sociale Zekerheid, dreigt niet alleen een abrupt einde te brengen aan het luilekker leventje van Eric maar ook aan de huwelijksplannen van Herman. Eric moet zich in allerlei bochten wringen om zijn uitgedokterd sociaal opvangnet overeind te houden. Zeker als Mr. Engels, op uitdrukkelijk verzoek van directe chef, Mevr. Coppens, pas het pand mag verlaten nadat alle noodzakelijke handtekeningen geplaatst werden op de bewijsstukken. Blijkt nu dat de personen wiens handtekeningen vereist zijn, niet altijd aanwezig schijnen te zijn. Of toch niet onder hun eigen hoedanigheid …

Wanneer er een “dode valt” (en weer opstaat?) wordt de penarie nog groter door de komst van sociaal assistente Sally Van de Walle, die tot overmaat van ramp de begrafenis wenst te organiseren en hiervoor beroep doet op begrafenisondernemer, Mr. Verdoodt.

Linda De Swaef heeft, na het vinden van een aantal verdachte attributen, andere bekommernissen rond haar hoofd en roept de hulp in van dokter Punt, gespecialiseerd in relatieproblematiek.

Ondertussen is het sociaal opvangnet van Eric eerder een sociaal spinnenweb geworden. Hoe gaat hij zich daar ooit nog kunnen uit bevrijden? En zal de trouw van Herman nog kunnen doorgaan?

Acteurs

Eric De Swaef: Jan De Brauwer
Linda De Swaef: Anja De Clercq
Herman Van Boven: Piet François
Mr. Engels: Bruno Fransen
Nonkel George: Albert De Geyter
Sally Van De Walle: Hilde Vercauteren
Dokter Punt: Iris Osselaer
Mr. Verdoodt: Garm De Winter
Mevr. Coppens: Vera Malfroy
Brenda Van Beneden: Leona Raman

Speeldata

Zaterdag 1 december 2012 om 20 uur
Zondag 2 december 2012 om 18 uur
Vrijdag 7 december 2012 om 20 uur
Zaterdag 8 december 2012 om 20 uur

Achter de schermen

Decor, belichting & muziek
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Wim Parrez
Frank Janssens
Koen Govaert
Nele De Moor
Thomas De Pauw
Peter Osselaer
Daniël Beurms
Albert De Geyter
Bruno Fransen
Martin Temmerman
Jan De Brauwer
Fien Osselaer
Vera Malfroy

Tekststeun
Martine Moerenhout

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer