EEN BEELD VAN EEN MAN

Komedie in drie bedrijven door J. Hemminck-Kamp, onder regie van Wim Parrez

Korte inhoud: 

Barones Helena Van Landegem - Tourpissier is compleet zot van antiquiteiten. Haar man, den baron, is al even zot maar in geen geval van de “oude brol” die zijn echtgenote verzamelt.
Al dat gedistingeerd gedoe van de butler James en de regelneverij van secretaresse Backx werkt hem bovendien zodanig op de zenuwen, dat hij zo nu en dan wat vertier zoekt in de tuin.
Maar de tuinman Jef, een ongelikte beer van een uitzonderlijk ras, ziet liever de hielen dan de schenen van de baron die immers maar weinig respect toont voor het geleverde harkwerk.
Het pronkstuk uit de collectie van de barones moet ongetwijfeld een levensgroot beeld worden van Napoleon, haar grote held. Dat ze met die formidabele aankoop ook haar nicht Louise de loef afsteekt is bovendien mooi meegenomen. Het spreekt voor zich dat Louise en haar echtgenoot Lodewijk van harte welkom zijn op de koffie om het beeld ‘in levende lijve’ te komen bewonderen.
Ach ja, nog een leuk detail: precies op de dag dat het beeld van Napoleon geleverd wordt, komen twee oude bekenden solliciteren voor een job als huisbewaarder: Miel Van Klaveren en Josefien Van Staveren. Ze mogen al meteen aan de slag om Napoleon op de speciaal voor hem gemaakte sokkel op een ereplaats in de werkkamer van de barones te installeren…
Het beeld van Napoleon blijkt van een bijzonder hoge kwaliteit (of precies niet?) want ook het keukenpersoneel, Lea, Martha en de kok kijken zich de ogen uit het lijf. Het moet gezegd: het is een beeld van een man!
Maar of dit zo blijft, is maar de vraag…
Wens je zelf te weten of Napoleon deze veldslag overleeft? Dat kan, maar wees er tijdig bij want het beeld heeft slechts een beperkte bewaartermijn en de zitplaatsen in de zaal zijn bovendien beperkt.
Wacht dus niet te lang om te reserveren...

Acteurs: 

Anja de Clercq
Jan De Brauwer
Geert Timmermans
Hilde Vercauteren
Piet François
Iris Osselaer
Albert De Geyter
Bruno Fransen
Karine De Pelecijn
Leona Raman
Katy Duytschaever
Garm de Winter

Speeldata: 

Vrijdag 20 november 2015 om 20 uur
Zaterdag 21 november 2015 om 20 uur
Zondag 22 november 2015 om 18 uur
Vrijdag 27 november 2015 om 20 uur
Zaterdag 28 november 2015 om 20 uur

Achter de schermen: 

Grime
Linda Van De Putte
Ruth De Backer

Tekststeun
Martine Moerenhout

Ontwerp
Wim Finck

Decor, belichting & muziek
Peter Osselaer
Martin Temmerman
Christophe Meert
Garm De Winter
Daniël Beurms
Anny Van De Steen
Geert De Kegel
Bart De Geyter
Frank Janssens
Koen Govaert
Gino Van Dorpe
Thomas De Pauw